tisdag 16 augusti 2011

Quilt Rally och höstens kurser!

Snart är det dags för Sveriges första Quilt Rally!Quilt Rally
Butiken Annalunda kommer att ha följande öppettider under Quilt Rallyt:
vardagar kl 10-18
lördag och söndag kl 10-16

Så här går det till: I den första quiltbutiken som man besöker köper man ett stämpelkort för Rallyt som kostar 100:-. På kortet samlar man stämplar från tre olika butiker, för att få en stämpel behöver man handla i den besökta butiken. När man får sin tredje stämpel löser man in sitt kort och erhåller en quiltgåva till ett värde av 150:-.

Under Rallyt kommer ni att hitta massor av bra erbjudande i butiken, många nyheter och under helgerna blir det demonstrationer av olika tekniker!

Program:

Lördagen den 3 september presenterar Gunilla sitt senaste senaste mönster "medan potatisen kokar..." och visar även hur man använder Clovers senaste produkt "väskmallar"!

Söndagen den 4 september kommer Eva "Bambi syr" till butiken och presenterar bl.a olika mallar som passar perfekt till en charmpack!  

Lördagen den 10 september finns Maja i butiken och demonstrerar bl.a Dresden mallen!
Söndagen den 11 september kommer Gunilla på ett nytt besök med samma program som lördagen den 3/9.

Vi ser fram emot att få träffa er!


Höstens kurser!

Lördagen den 24 september kl 10-16 blir en start för alla som vill sy med Lynette Andersens underbara jultyger "Scandinavian Christmas", som nu finns i butiken! Kanske kan quilten bli färdig till jul om man börjar nu!


Det blir ingen riktig kurs utan mer en vägledning av Gunilla Johmår och tips och hjälp med att sätta igång!
Vi har två olika förslag på quiltar. Man kan välja att köpa Lynettes månadsblock Scandinavian Christmas, övre bilden, som kostar 590.- för fem mönster. Jag har några månadsblock som man kan köpa för 150.-/st.

Det andra alternativet, nedre bilden, är ett gratismönster från Lecien med Lynettes tyger men inte hennes design.
Kursen kostar 250:- inkl lunch och fika. Anmälningsavgift 100:-, återstående summa betalas på kursdagen.

Den 22 och 23 oktober kl 10-16 kommer Anne-Pia Godske Rasmussen till Förslöv för att hålla i två endagars kurser. Det blir samma program båda dagarna och priset för en kursdag är 450:- inkl lunch, fika och ett mönster!Anmälningsavgift 100:-, återstående summa betalas på kursdagen.

Som vanligt har Anne-Pia flera olika förslag på vad man kan sy och den här gången blir det bl.a en spiralteknik som man tex kan använda till underlägg, duk eller golvmatta. Hon har även en necessär och ett fiffigt etui! Hör av er om ni är intresserade och vill se bilder på de olika förslagen!

Lördagen den 29 oktober kl 10-16 syr vi en rosquilt med Gunilla Johmår! Nedan ser ni en bild på hur början ser ut!

På eftermiddagen visar Gunilla hur man syr väskan "medan potatisen kokar...". Mönster på väskan ingår ej i kursavgiften.
Kursen kostar 350:- inkl lunch och fika. Anmälningsavgift 100:-, återstående summa betalas på kursdagen.

Söndagen den 13 november kl 10-16 blir det en ny Quiltmani kurs med Eva "Bambi syr". Vad vi ska sy är ännu inte bestämt, eftersom vi vill att det ska vara "det senaste"!

 Kursen kostar 350:- inkl lunch och fika. Anmälningsavgift 100:-, återstående summa betalas på kursdagen.

Lördagen den 19 november kl 10-16 kommer Lisbeth Bergström för att lära oss att sy med snöre! Tekniken är inte ny men efterlängtad!
Kursen kostar 350:- inkl lunch och fika. Anmälningsavgift 100:-, återstående summa betalas på kursdagen.

Anmälan till kurserna gör ni i butiken eller via e-mail butikenannalunda@bjarenet.com