måndag 26 september 2011

Quiltrally och broderier!

I 10 dagar varade Quilt Rallyt och det var en fantastisk resa tycker jag. Jag är så glad över att så många nya och "gamla" kunder kom under detta Rally!
Vädret var väl ibland si och så, men helgerna var faktiskt riktigt fina. Det blev inte så många kort tagna, men ett tog jag på Eva innan hon skulle åka hem!
Här håller hon i en lång blivande bård som hon har sytt med hjälp av en av hennes favorit linjaler, trekants linjalen . Den kostar endast 25:-, mycket nöje för en liten peng!

När hon ändå var här med sina quiltar så såg jag till att få låna en av dem...

Det som är broderat finns i en mönsterpåse med förtryckt tyg, 99:-. Det finns flera motiv att välja på.
Molly däremot är inte till salu men hon ville gärna vara med. Av någon anledning så tror hon att alla kunder kommer till butiken just för hennes skull. Jag tror att många kan intyga om detta.

Vadd tips!
När ni ska brodera, så är det jättebra att använda sig av dukvadd som man stryker fast på baksidan av tyget som man ska brodera på, det gör inget att man sedan använder ytterligare en vadd.

Jag har nu, äntligen, lagt in dukvadd med strykbar sida, 90 cm bred och 45.-/m, i webbutiken, ni httar den  här! Vadden är även bra till: dukar (så klart), små sminkväskor, quiltar att ha på väggen, om man inte vill ha så tjock vadd, osv.

På tal om broderier så fick jag idag in en ny bok av Natalie Bird "Tis the Season" 160:-! Jättefin tycker jag! Boken hittar ni här!

I sommar hade jag besök av Marianne från Kode och hon hade med sig jättefina väskor som jag bara var tvungen att ta kort på!
Tack Marianne för att jag fick ta kort!
Härom dagen ramlade det in fem nya Moda tyger i butiken som jag är riktigt förtjust i. Serien heter Hometown, design Sweetwater!Jag ska försöka hinna få in tygerna i webbutiken i veckan, i annat fall får ni skicka mig ett e-mail! Blev ni förvånade över att två av dem är prickiga!?

Aurifil tråden är något som jag ständigt återkommer till. Nu har jag tagit in ett ännu större sortiment av just Aurifil. Jag kommer efterhand uppdatera webbutiken med dessa.
Här har jag i all fall tagit en bild på metall tråden Brillo!
Fungerar utmärkt i symaskinen och fin att brodera och handquilta med. Ha den gärna dubbel när du syr för hand!
Mörkröd och guld finns inte med på bilden, men kommer inom kort!

Det var allt för idag, men jag lovar att det inte dröjer en månad till nästa blogginlägg!