söndag 11 november 2012

Fantastisk höst!

Igår var det den sista kursen för denna hösten och jag kan bara konstatera, vilken fantastisk höst! Fulltecknade kurser, en otrolig resa till Quiltköping, många härliga samtal och alla dessa viktiga kunder i butiken och i webbutiken.
I januari firar Butiken Annalunda 19 år och trots att många har valt att stänga sin butik det senaste året, och vi quiltbutiker har fått känna av många utförsäljningar, så konstaterar jag att det känns väldigt ljust och att detta är min bästa höst hittills!

Här kommer en liten sammanfattning av de senaste kurserna!

I oktober kom en efterlängtad Anne-Pia för att hålla i en ny kurs. Kursen var fulltecknad till bristningsgränsen, men eftersom vi har en stor härlig lokal så var det inga problem!

Som vanligt hade vi många fina förslag att välja på:
En väska som man kunde ändra på höjden!

 ...och en på bredden!
Till trådrullarna!
och underbara block som man sydde på ett väldigt finurligt sätt!

I slutet av oktober så var det dags för Eva "Bambi syr" att ha en ny Quiltmani kurs!
Scraps, enkla och roliga tekniker, förvrängning av traditionella block och glädjen i att sy kännetecknar en Quiltmani kurs!
Strip-Smart linjalen jobbade vi också med på denna kurs. Den här quilten hade Ulla från Trelleborg tagit med sig! Ulla passade samtidigt på att varmt rekommendera Strip-Smart linjalen och boken. Hon berättade att hon har sytt i många år men sällan haft en bok som inspirerat henne så mycket!
Den här kudden har också Ulla sytt! Strip-Smart så klart!
och det här är andra sidan av kudden, också Strip-Smart!
På samma kurs var Marianne från Kode med. Den här fantastiska barnquilten hade hon med sig så vi alla kunde se! Boken har hon köpt hos Annalunda.
Gunilla Johmår höll igår i höstens sista kurs och då sydde vi Gunillas sy etui! Den här har Anja sytt! Gunilla lovade i början på dagen att alla skulle hinna bli färdiga...... men det var nog bara Anja som följde programmet ordentligt. Vi hade kursdeltagare som ägnade sig åt lekar som "Tygerna på bordet" (istället för pengarna på bordet....) och då hinner man faktiskt inte bli färdig! Men vi hade en väldigt rolig dag och jag tror att alla var nöjda i alla fall!

Torsdagen den 15 november kl 10-14 i vår kurslokal "Quiltkulan" är det höstens sista Quiltcafé, alla som kan är varmt välkomna!


Sist men inte minst i detta inlägg!
Fredagen den 16 november är det extra öppet kl 10-17 hos Butiken Annalunda!

* Eva "Bambi syr" finns i butiken hela dagen. Det blir demonstrationer av Accuquilt "Baby Go" och självklart får ni prova att veva! Det blir även många andra tips och idéer av Eva!

*Extraerbjudande, dessa kommer även att gälla i webbutiken! Mer information kommer längre fram i veckan i form av nyhetsbrev och ni kommer även att kunna läsa det i webbutiken.

*Fika, lotteri, gratismönster och andra överraskningar! Allt "förutom fika" gäller även i webbutiken!

Varma quiltkramar från en nöjd quiltbutiks ägare!
Anna