söndag 17 april 2011

Två helger och två kurser, "Quiltmani" och "Huskurs"!

Två roliga och helt olika kurser har vi haft här i Förslöv nu i april!
Den 9 april var Eva "Bambi syr" här och höll i en ny Quiltmani kurs! Som vanligt så var det svåra beslutet "vilken teknik ska man välja" eftersom Eva har med sig en uppsjö av quiltar. Men det som Eva hade lagt lite extra vikt på var flätteknik i olika former och det var de flera som valde!
Här har Anja påbörjat sin flätning

och så här såg det ut när hon gick hem! Jag tycker att man får en känsla av hav och sommar. Den kommer du att bli nöjd med Anja!
Här har Carina påbörjat sin flätning med tyg från en Bali pops! Jag har tyvärr ingen bild på hur det blev, men det kommer kanske senare!?

Så här blev Matildas flätning, mycket fin färgkombination tillsammans med lite retro tyg!
Det här var Ullas första quiltkurs!!!Duktig elev och en duktig lärare!
Lena valde japanska tyger till sin flätning, hur fin som helst!
Förlåt Gun, jag vet att du helst inte vill vara med på bild, men jag var tvungen. När jag tittade på den här bilden så ser jag min son Linus huvud i bakgrunden, var kom han ifrån? Visserligen vet han att det ibland är kvar kakor efter kursen och han är ett kakmonster. Gun, din duk blev jättefin! Tygerna är från Moda och design French General!
Här är några av quiltarna som Eva hade med sig!
Tack Eva för en mycket inspirerande dag, till hösten blir det en ny Quiltmani kurs!

Igår hade vi en ny husquiltkurs, med Lisbeth Bergström som kursledare!
Kursen skiljer sig mycket från en traditionell quiltkurs. Här använder man sig av sax lika mycket som rullkniv, lim,Roxanne Glue-Baste-It ,lika mycket som symaskin och för en gång skull så behöver man inte tänka så mycket, bara man inte "gör hål", ändå så blir det" hål" både här och där. Att inte behöva tänka kräver extra mycket kaffe och en lååång lunch!
Men visst blev det resultat och alla hade roligt och gick hem med ett leende, fast några svor lite över att det var söndag, för man ville ju bara fortsätta!
Här kommer lite bilder från dagen!
Anna var den som kom längst den här dagen. Här har hon lagt på tyllen och börjat handquilta ( jag hade ju skrivit att man inte behöver ta med sig symaskinen, för så långt kommer man inte).Jag tror att Anna kommer att sy klart staden på sin symaskin när hon kommer hem till Uppsala igen!
Tack Lisbeth för en mycket trevlig dag!