tisdag 7 augusti 2012

Quiltköping, vi kommer!

Nu har jag nästan bara Quiltköping i tankarna, det känns som om tiden går väldigt fort, men det ska bli fantastiskt roligt!!!
Som ni kanske vet så ska Eva "Bambi Syr" finnas med i Annalundas monter hela helgen!
Eva kommer att demonstrera olika linjaler, tekniker, tips och "bra att ha saker"!

Redan nu tänker jag presentera en del av de linjaler och erbjudande som vi kommer att ha under den här helgen. Vill ni göra en reservation till Quiltköping så går det jättebra och det gäller naturligtvis även er som inte kan komma till Quiltköping. Strip-Smart linjalen kostar dock lite extra att skicka.

Strip-Smart linjalen är precis som det låter, smart! Dessutom finns det en tillhörande bok som är mycket inspirerande och med utmärkta färgval. Man vill faktiskt sy det mesta i den här boken!

Den nedre bilden är den tekniken som jag jobbar med just nu.

Jag visar här med några bilder hur man går till väga.
2,5" remsorna skär man med hjälp av linjalen som är just 2,5". I vissa tekniker ska man även skära 1,5" remsor. Man syr ihop två remsor, helst med kontrast.

Varje gång man skär så blir det tre stycken trekanter. I många av teknikerna i boken så börjar ihopsättningen här, se t.ex den övre bilden.
Den tekniken som jag jobbar med, där behöver jag åtta trekanter som ser exakt likadana ut, t.ex mycket rött och lite ljust. Dessa halverar jag sedan, lägger de "högra" bitarna i en hög och de "vänstra" i en hög. Varje hög blir sedan två block. Samtidigt har man ju även skurit trekanter med mycket ljust i och lite rött, dessa gör man likadant med.
Här har jag sytt ihop 4 st halva trekanter. Jag behöver två likadana rutor till för att det ska bli ett färdigt block!
Visst blir de fina, dessutom är det jätteroligt!
Special pris: linjal och bok 500:-, ord.pris 269:- bok och 289:- linjal.

Lil twister linjalen kommer vi också att demonstrera, 110:-!
Vi kommer även att demonstrera en annan ny linjal! Här syr man ett japanskt pussel på ett lite enklare sätt!
Den här linjalen bygger på 5" rutor eller 10". Bild på färdig quilt kommer längre fram! Linjalen kostar 130:-, mönster 100:-, 200:- för båda!

Tips!!! Eva "Bambi Syr" kommer under de närmaste dagarna kunna fira att hon har haft 100 000 besökare på sin blogg!
Jag vill fira med henne!
Gå in på hennes blogg NU och delta i hennes tävling! Första vinst är ovanstående linjal med mönster. Den andra vinsten är...
dessa tyger!

Jag önskar er en skön augusti med tid till sömnad!

Anna